Όζμπορν: Δεν είναι λύση τα αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα στη Συρία

0
6

 

Η ανάπτυξη στρατευμάτων της Βρετανίας ή των ΗΠΑ στη Συρία δεν θα αποτελούσε λύση στο πρόβλημα που δημιουργούν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εκτίμησε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν σήμερα.

Ακόμη, ο Όζμπορν είπε ότι είναι δύσκολο να δει τη Συρία να συνεχίζει επί μακρόν να κυβερνάται από τον Μπασάρ αλ Άσαντ, επισήμανε πάντως ότι αυτό δεν σημαίνει πως όλο το καθεστώς πρέπει να φύγει.

Τοποθετούμενος για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο κέντρο μελετών Council on Foreign Relations (Νέα Υόρκη), ο κ. Όζμπορν επέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο διότι εμποδίζει τη μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κάνοντας λόγο για μια «τραγωδία» και καλώντας να δοθεί μεγαλύτερη ισχύς στην Κίνα στους κόλπους του, ενώ έκρινε πως γίνεται περισσότερη πρόοδος από ό,τι αναμενόταν στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον ο Όζμπορν επισήμανε πως ο τερματισμός των πολιτικών ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζουν η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ κι η Τράπεζα της Αγγλίας θα προκαλούσε προβλήματα για τις οικονομίες στις αναπτυσσόμενες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here