Π. Κουρουμπλής: Χρειάζονται βαθιές τομές στον δημόσιο τομέα

0
5

Την ανάγκη να γίνουν βαθιές τομές στον δημόσιο τομέα υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

«Αναζητούμε τις ταχύτητες που πρέπει να διαπερνούν τις πρωτοβουλίες μας, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της γραφειοκρατίας, που με βάση τους ειδικούς απορροφά το 6 με 7% του ΑΕΠ, και να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία, η οποία μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο που μας χωρίζει από τις άλλες προηγμένες χώρες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη, με βάση την εμπειρία από τις αδυναμίες και τα κενά που έχουν προκύψει κατά τη εφαρμογή του. Στην κατεύθυνση αυτή, είπε, ότι θα αξιοποιηθούν και οι ιδέες του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Επιπλέον, κ. Κουρουμπλής είπε ότι δεν ξεχνάει τη δέσμευση που είχε αναλάβει για τη ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας, δήλωσε ότι παραμένει ένα στοίχημα γι’ αυτόν και θα το προωθήσει και από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.

Στην ανάγκη ανέγερσης του παιδιατρικού νοσοκομείου αναφέρθηκε όμως και ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ ευχάριστη έκπληξη τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, λέγοντας πως «δεν μας έχει συνηθίσει το κεντρικό κράτος σε τέτοιου είδους συνεργασίες».

Για το θέμα των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν θέλει να ανοίξει τώρα κουβέντα και σημείωσε: «Είναι ζητήματα που θέλουν μια προσεκτική και νηφάλια διαχείριση». Ζήτησε να ομονοήσουν κόμματα και φορείς και εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει σωφροσύνη και στους Αμερικανούς και στους Ρώσους και στους Ευρωπαίους, γιατί το θέμα πρέπει να λυθεί στην πηγή του.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία και θα καθιερώσει θεσμικά τέτοιου είδους συναντήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here