Παγίδα θανάτου μέσω facebook είχε στήσει ο μακελάρης του Μονάχου

0
9

 

Είχε μελετήσει κάθε βήμα για το έγκλημά του και έστησε παγίδα θανάτου στους εφήβους… Ο 19χρονος Νταβίντ Άλι Σόνμπολι, ένας μοναχικός νέος, χωρίς πολιτικά κίνητρα και θύμα bullying με ψυχολογικά προβλήματα, κατάφερε να χακάρει τον λογαριασμό ενός κοριτσιού στο facebook και προσκάλεσε συνομηλίκους του να έρθουν στο McDonald’s του εμπορικού κέντρου Olympia διαφημίζοντας προσφορές.

Κι εκείνος απλώς τους περίμενε… Το γεγονός ότι στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες υποδεικνύει πως είχε σκοπό να σκοτώσει πολλούς περισσότερους ανθρώπους, από τους 9 που έπεσαν τελικά νεκροί από τα χέρια του. Οι τραυματίες φθάνον τους 27 ενώ σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται οι 10.

Σύμφωνα με πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εσωτερικό του εστιατορίου McDonald’s, ενώ ένας πέμπτος σκοτώθηκε στον εξωτερικό του χώρο. Το νεαρότερο θύμα ήταν 13 ετών. Τα υπόλοιπα μέχρι 21 ετών, εκτός της 45χρονης γυναίκας.

Ο 19χρονος Ελληνας Χουσεΐν Νταϊτσίκ από τη Θράκη βρισκόταν στο Μόναχο με την αδελφή του. Το πρώτο θύμα που κατονομάσθηκε είναι ο 21χρονος Ζαμπέρτζα Ντίτζαμαντ από το Κόσοβο. Ο πατέρας του εμφανίσθηκε σήμερα στον τόπο της σφαγής κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια και τη φωτογραφία του γιου του. Προηγουμένως είχε γράψει στο Facebook έγραψε: «Με μεγάλη θλίψη θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο γιος μου Ζαμπέρτζα Ντίτζαμαντ, 21, σκοτώθηκε χθες στο Μόναχο».

Από το Κόσοβο κατάγονταν και άλλα δύο θύματα: η Αρμέλα Σεγκάσι, 14 ετών, που σκοτώθηκε μαζί με τη συνομήλική της Σαμπίνα Σούλατζ. Ο αδελφός της Αρμέλα είχε σημάνει συναγερμό στο Facebook για τον εντοπισμό της. Μέσω του Facebook λίγες ώρες αργότερα ο Αρμπνορ επιβεβαίωνε ότι η αδελφή του περιλαμβάνεται στα θύματα.

Σεβντά Νταγκ, Τζαν Λεϊλά και Σελτζούκ Κιλίς είναι τα ονόματα των τριών νεαρών Τούρκων που σκοτώθηκαν στο Μόναχο. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις ταυτότητές τους, αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τα τρία νεαρά θύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here