Πάγκαλος για Βαρουφάκη: Είναι «κατακάθι» της πολιτικής ζωής

0
39

«Αποκορύφωση της αρλούμπας» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Δευτέρας στο Ηράκλειο της Κρήτης, μιλώντας στο «Βήμα Fm». Ο πρώην υπουργός εκτίμησε πως ο υπουργός Οικονομικών έκανε χθες εμφάνιση πολιτικού αρχηγού και ότι αυτά που είπε ήταν «αρλουμπολογία πολιτικού αρχηγού».

«Πιστεύω ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει φιλοδοξίες τέτοιες, θα τις ζυγίσει: από τη μια μεριά είναι το πολιτικό αρχηγιλίκι, το οποίο μπορεί να το κάνει και αργότερα κι απ’ την άλλη είναι να κοιτάξει να οικονομήσει ό,τι προκύπτει από τη φήμη την οποία έχει δημιουργήσει, με σειρά από ανακρίβειες σε σχέση με αυτά που ζητάνε οι δανειστές, τους οποίους μισεί θανασίμως και τους οποίους τόσο καιρό έγλειφε» συνέχισε ο κ. Πάγκαλος και διερωτήθηκε: «Πώς αισθάνεται ψυχολογικά δηλαδή (ο Βαρουφάκης), να γλείφει τόσο καιρό εκεί πού φτύνει;».

Και συνέχισε την επίθεσή του στον ΥΠΟΙΚ λέγοντας: «Είναι από τα κατακάθια που έφερε αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο, κατακάθια της πολιτικής ζωής. Θεωρώ ότι είναι τερατώδες αυτό που λέει. Προφανώς τον καθιστά εντελώς ακατάλληλο για οποιαδήποτε επαφή με τους κοινοτικούς κι άλλους θεσμούς. Εγώ νομίζω ότι όποιος έχει στοιχειώδη αξιοπρέπεια μέσα στο Eurogroup, θα του πει: «Έβγα έξω ή φεύγουμε εμείς». Κι εδώ σταματάει η συζήτηση για την Ελλάδα».

Αναφορικά με τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός είπε πως έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην κυρία Φώφη Γεννηματά. «Είναι καλό, ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να μπαίνει στη Βουλή. Να ψηφίζονται τάσεις. Τις τάσεις να τις υπογράφει ένας αριθμός ανθρώπων, ο πρώτος από τους οποίους είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε ο κ. Πάγκαλος και σημείωσε πως «εάν το ΠΑΣΟΚ γίνει τέτοιου είδους κόμμα και υπάρχει μια τέτοια προοπτική, εγώ ενδιαφέρομαι για το ΠΑΣΟΚ και θα ήθελα πολύ να ξαναστήσουμε το ΠΑΣΟΚ. Ήμουν πάντα υπέρ των αναπαλαιώσεων, όταν υπάρχει ένα παλιό κτίριο, είμαι υπέρ του να επισκευάζουμε το παλιό κτίριο και όχι να το χτίζουμε καινούργιο. Με 3% δεν έχει πεθάνει. Είμαι ανοιχτός να επιστρέψω υπό τον όρο να είναι κόμμα με τάσεις και στο επόμενο Συνέδριο να εκλεγεί όχι η κυρία Φώφη Γεννηματά, αλλά η κυρία Α ή Β, ή η κυρία Φώφη η ίδια, ως εκπρόσωπος μιας συγκεκριμένης τάσεως, η οποία θα εκφράζεται με συγκεκριμένες θέσεις πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα. Εγώ να ξαναπαίξω το ρόλο του κομπάρσου σε προεδρικό κόμμα, όπως έκανα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και συνέχισα με τον Γιώργο και μέχρι ενός σημείου με τον Βενιζέλο, δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here