«Πάγος» στις ωριμάσεις των ειδικών μισθολογίων

0
7

 

Παρά την απόφαση του ΣτΕ πριν από λίγες ημέρες που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στα Ειδικά Μισθολόγια και τόνιζε ότι αυτές πρέπει να αποκατασταθούν, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή ορίζεται η αναστολή κάθε μισθολογικής ωρίμασης και μισθολογικής προαγωγής των λειτουργιών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Η απόφαση αφορά σε δικαστικούς λειτουργούς, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά. και στόχος είναι να ψηφιστεί μαζί με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το αύριο το βράδυ.

Σύμφωνα με την τροπολογία της τελευταίας στιγμής η αναστολή θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Όπως αναφέρεται, οι διατάξεις αυτές κρίνονται για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διετή αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του ευρύτερου τομέα.

Από την προτεινόμενη ρύθμιση επέρχεται εξοικονόμηση δαπάνης για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 118 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο έτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here