Παίζουν με τη φωτιά στη ΝΔ -Ποιοι καραμανλικοί και μητσοτακικοί;

0
18

Προσπάθεια να έρθει ξανά στο νεοδημοκρατικό προσκήνιο ο διαχωρισμός μεταξύ καραμανλικών και μητσοτακικών, γίνεται από το επιτελείο του Βαγγέλη Μειμαράκη, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για παρωχημένες λογικές και επιχειρεί να αθροίσει το δικό του ποσοστό με εκείνα του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη, ώστε να φέρει τον αντίπαλό του απέναντι στο 60%.

Ήδη στενοί συνεργάτες του κ. Μειμαράκη (και ακραιφνείς καραμανλικοί), όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Νικήτας Κακλαμάνης, απηύθυναν τους χαρακτηρισμούς του «νεοφιλελεύθερου» και του «θατσερικού» στον κ. Μητσοτάκη, αντιπαραβάλλοντας τη δική τους ιδεολογία του «κοινωνικού φιλελευθερισμού», της οποίας εισηγητής ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Είναι προφανές ότι ο  κ. Μητσοτάκης έχει επίγνωση του κινδύνου για τον ίδιο, αν κυριαρχήσει η θεωρία αυτή, και μεταθέτει τη συζήτηση στο δίλημμα «ανανέωση ή στασιμότητα»- όπου στη λέξη «ανανέωση» περιλαμβάνει και τους κυρίους Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη. Στόχος του να παρουσιάσει ένα οιονεί μέτωπο του 60% απέναντι στον Μειμαράκη. «Άλλωστε», όπως λέει το επιτελείο του, «για ποιους μητσοτακικούς μιλάμε, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη έχει συνταχθεί με τον Μειμαράκη και όχι με τον αδελφό της»;

Όποια από τις δυο στρατηγικές επικρατήσει, θα δώσει και τη νίκη στις 10 Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here