Πακιστάν: 61 οι νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις – Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία

0
38

 

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι ομάδες διάσωσης στο βορειοδυτικο Πακιστάν για να προσεγγίσουν τους χιλιάδες ανθρώπους,  οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν το βορειοδυτικό Πακιστάν και ορισμένες περιοχές του Κασμίρ.

Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει ήδη τον θάνατο 61 ανθρώπων.

Στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα όπου 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το Σάββατο το βράδυ όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, τα λασπόνερα που έχουν κατακλύσει τα πάντα εμποδίζουν τις ομάδες διάσωσης να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 51 νεκρούς και τουλάχιστον 150 κατοικίες καταστράφηκαν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος αυτής της αρχής, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο Λάτιφουρ Ρέχμαν, εκπρόσωπος τύπου της αρχής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, επισήμανε ότι οι ομάδες διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τρεις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

«Η κακοκαιρία είναι ο βασικός λόγος, αδυνατούμε να στείλουμε ελικόπτερα σε αυτές τις περιοχές» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόσθεσε ότι βάσει των πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει η Αρχή, τουλάχιστον 180 κατοικίες έχουν ισοπεδωθεί σε αυτές τις περιοχές.

«Πρέπει να απεγκλωβίσουμε τους νεκρούς και τους τραυματίες που έχουν καταπλακωθεί κάτω από τα χαλάσματα και να παράσχουμε τρόφιμα και σκηνές στους επιζώντες» σημείωσε ο Ρέχμαν, προσθέτοντας ότι τέσσερα φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια κατευθύνονται στις πληγείσες περιοχές.

«Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στα χωριά έχουν κοπεί (…) Δε μπορούμε να μετακινηθούμε» τόνισε ο Χάλιντ Χαν, κάτοικος του Σάνγκλα, στο Χάιμπερ Παχτούνχβα, ενώ πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένα για να παράσχουν φροντίδα στους τραυματίες.

Επιπλέον, στο τμήμα του Κασμίρ που τελεί υπό τον έλεγχο του Πακιστάν, χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί λόγω των κατολισθήσεων στην κοιλάδα Νέελουμ, γνωστοποίησαν οι αρμόδιες αρχές.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 5 παιδιά, βρήκαν τον θάνατο όταν δύο κατοικίες καταπλακώθηκαν από τους όγκους λάσπης, σε μια κατολίσθηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, σύμφωνα με  τοπικό αξιωματούχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here