Πακιστάν: Η αλ Κάιντα πρετοίμαζε επίθεση σε κεντρική φυλακή

0
5
epa04468338 Afghan recruits who passed Air Force exams are being sent for further military training in Herat, Afghanistan, 29 October 2014. Foreign combat troops are set to leave Afghanistan by the end of 2014 after handing over all security responsibilities to Afghan forces. EPA/JALIL REZAYEE

 

Το Πακιστάν συνέλαβε 97 μέλη της αλ Κάιντα και της οργάνωσης Λάσκαρ-ι-Τζανγκβί, συμπεριλαμβανομένων και τριών διοικητών. Οι συλλήψεις έγιναν στη νότια παραλιακή πόλη του Καράτσι και απέτρεψαν σχεδιασμένη επίθεση, με σκοπό την απελευθέρωση του δολοφόνου του δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ από τη φυλακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Ο Λετζ Ναΐμ Μποκαρί, ο Σάμπιρ Καν, όπως και ο Φαρούκ Μπατί (υποδιοικητής της αλ-Κάιντα στην ινδική υποήπειρο -AQIS) συνελήφθησαν από τις πακιστανικές δυνάμεις σε πρόσφατες επιδρομές, σύμφωνα με τον υποστράτηγο Άσιμ Μπάτζουα.

Οι 97 συλληφθέντες είχαν συμμετοχή σε πολλαπλές επιθέσεις κατά πακιστανικών αεροπορικών βάσεων, ενός κεντρικού αεροδρομίου, αλλά και αστυνομικών σταθμών, τόνισε ο Μπάτζουα. Μερικοί από τους συλληφθέντες συμπεριλαμβανομένου του Μποκαρί προετοίμαζαν επίθεση στην κεντρική φυλακή Χαϊντεραμπάτ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πακιστανού υποστράτηγου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Χαλίντ Ομάρ Σέιχ που είχε απαγάγει και στη συνέχεια δολοφονήσει τον Ντάνιελ Περλ δημοσιογράφο της εφημερίδας The Wall Street Journal, το 2002, είναι κρατούμενος στην αναφερόμενη φυλακή και σκόπευαν να τον ελευθερώσουν στη διάρκεια επιδρομής, είπε ο Μπάτζουα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here