Παλαιστίνιος δημοσιογράφος στην Ειδομένη «λέει» τις ιστορίες των προσφύγων (ΒΙΝΤΕΟ)

0
9

«Τη συνάντησα στο δρόμο προς τη Συρία, της είπα ότι την αγαπώ στην Τουρκία, αρραβωνιαστήκαμε στην Ελλάδα και θα παντρευτούμε στην Γερμανία με το θέλημα του Αλλάχ» λέει ο πρόσφυγας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται εγκλωβισμένος με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες στην περιοχή της Ειδομένης, στον Mohammed Matter.

Ο Mohammed Matter είναι ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος με καταγωγή από τη Γάζα, που ζει στο Βερολίνο. Από τις 20 Απριλίου βρίσκεται στην Ειδομένη, όπου καταγράφει τις ιστορίες των προσφύγων από τη ζωή και το μεγάλο ταξίδι τους προς την Ευρώπη και τις δημοσιεύει με τα hashtags ‪#‎Idomeni‬, ‪#‎VictimsOfWars‬.

Μάλιστα σχεδόν καθημερινά αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αυτές τις ιστορίες που περιγράφουν τα δεινά που ζουν οι πρόσφυγες και μια νέα ιστορία από την Ειδομένη.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία πρόσφυγα που λέει πως στη Συρία τρως, πίνεις και πεθαίνεις και είναι καλύτερα από την Ειδομένη γιατί εδώ τρως, πίνεις και ξεφτιλίζεσαι . Ο θάνατος είναι καλύτεροs από τον εξευτελισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here