Φρίκη στην Παλμύρα – Ανακάλυψαν αποκεφαλισμένα πτώματα παιδιών και γυναικών

0
4

 

Μαζικό τάφο με τις σορούς τουλάχιστον 40 γυναικών και παιδιών αναλάκυψε ο συριακός στρατός στην πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη της Παλμύρας.

Σφαγιάστηκαν από  μαχητές του Ισλαμικού Κράτους,

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο τάφος εντοπίστηκε στην περιοχή Μασακίν αλ-Τζαχίζια, που απέχει μόλις 500 μέτρα από την αρχαία πόλη της Παλμύρας.

Αρχικά ο στρατός κατάφερε να ανασύρει 25 σορούς, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν τρία παιδιά και πέντε γυναίκες. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να ανασυρθούν 15 ακόμα σοροί.

Η ευρήματα της αρχικής έρευνας έδειξε ότι τα θύματα είχαν είτε αποκεφαλιστεί είτε βασανιστεί βάναυσα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τους στρατιωτικούς να φοβούνται ότι θα ανακαλύψουν και άλλους μαζικούς τάφου. Ταυτόχρονα ειδικές ομάδες ψάχνουν τις νάρκες και τα εκρηκτικά που λέγεται ότι έχουν αφήσει πίσω τους οι τζιχαντιστές πριν αναγκαστούν να αποχωρήσουν λόγω της εφόδου των Συριακών και Ρωσικών δυνάμεων.

Ρώσοι ειδικοί που συμμετέχουν στην έρευνα έφτασαν στην Παλμύρα με ρομπότ που εντοπίζουν και εξουδετερώνουν νάρκες καθώς εκτιμάται ότι έχουν τοποθετηθεί σε ολόκληρη την περιοχή τουλάχιστον 3.000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here