Πανελλαδική απεργία στο χώρο της Δημόσιας Υγείας την Τετάρτη

0
7

 

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της Δημόσιας Υγείας την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Στις 11 το πρωί προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, «από τις κατ’εξακολούθηση καταστροφικές πολιτικές που ασκούνται στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Κλειστές παραμένουν 50 κλίνες ΜΕΘ, η στελέχωση είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν υλικά και φάρμακα».

Όπως επισημαίνεται, οι 50 κλίνες ΜΕΘ έκλεισαν επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει «τα δικά της παιδιά» αφού οι προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ”.

Επιπλέον, σημειώνεται πως οι ληξιπρόθεσμές οφειλές των νοσοκομείων ανέρχονται στα 2 δισ. ευρω, τα ταμεία τους είναι άδεια και η χρηματοδότηση είναι μειωμένη 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι (1.150 δις ευρώ)”.

“Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν υγειονομικό υλικό, φάρμακα, αναστέλλονται χειρουργεία. Φέρνουν οι ασθενείς υλικά από το σπίτι τους. Οργανώνονται έρανοι από φορείς και προσωπικό για την προμήθεια υλικών στα Νοσοκομεία”, υπογραμμίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here