Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια «στον φράχτη της Ειδομένης»

0
4

 

Πανελλαδική κινητοποίηση «ενάντια στο φράχτη της Ειδομένης και στην Ευρώπη – φρούριο» διοργανώνει αύριο το Συντονιστικό ενάντια στο φράχτη του Έβρου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσεων ενάντια στα σύνορα.

«Πάγια θέση των κρατούντων είναι ότι πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν υγειονομική απειλή- κάτι που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε- και συμβάλλουν στην πολιτιστική και πληθυσμιακή αλλοίωση των χωρών υποδοχής» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου το μέλος του Συντονιστικού Γρηγόρης Τσιλιμαντός. Πρόσθεσε δε, ότι ο φράχτης στον Έβρο ήταν ο πρώτος που στήθηκε στην Ευρώπη, οδηγώντας σε εκατοντάδες θανάτους στο Αιγαίο.

«Υπέθεσαν ότι ο φράχτης θα λειτουργούσε αποτρεπτικά αλλά, αντίθετα, οι άνθρωποι που αποφασίζουν να φύγουν από τις χώρες τους, ρισκάρουν ακόμα και με τον θάνατο» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ, αναφερόμενος στα hotspots, εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Το κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση είναι αύριο, στις 10 το πρωί, στο άγαλμα Βενιζέλου απ’ όπου θα γίνει, με λεωφορεία, η αναχώρηση για την Ειδομένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here