Πάγκαλος για Τσίπρα: Αν ολοκληρώσει το πρόγραμμα, μπορεί να γίνει νέος Χαρίλαος Τρικούπης

0
7

 

Την άποψη ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώσει το τριετές πρόγραμμα, μπορεί να γίνει ένας νέος Χαρίλαος Τρικούπης, εξέφρασε ο  Θεόδωρος Πάγκαλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Βήμα FM.

«Ο Τσίπρας μπορεί να γίνει, εάν κρατήσει την πρωθυπουργία με μεγάλη ευελιξία και φέρει εις πέρας την ανόρθωση της χώρας – ολοκληρώσει δηλαδή αυτό το τριετές πρόγραμμα και εισπράξει όλα τα ποσά – ένας Χαρίλαος Τρικούπης, θα είναι ένας μεγάλος πολιτικός. Εγώ μπορώ να το φανταστώ (να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις), όπως έκανε τη στροφή αυτή στις Βρυξέλλες, την οποία εγώ χειροκροτώ και επιδοκιμάζω και είμαι έτοιμος να υποστηρίξω όλα αυτά τα πράγματα, δεν έχω φανατισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να του ασκήσει και κριτική για τη γνωστή ατάκα του στο Ευρωκοινοβούλιο «άκουσον μεν, πάταξε δε»:

«Άκουσα τις προάλλες των Πρωθυπουργό, πήγε στο Στρασβούργο και παρουσία 400 βουλευτών, οι οποίοι τον λοιδορούσαν και τον αποδοκίμαζαν, είπε το εξής «άκουσον μεν, πάταξε δε». Ο ημιμαθέστατος, ο γελοίος πρωθυπουργός της Ελλάδος, δεν ήξερε καν τη σωστή σειρά, με την οποία ο Θεμιστοκλής είχε πει, αυτό που είπε! Αφού δεν ξέρει τι είπε ο Θεμιστοκλής και δεν ξέρει καν με ποια ευκαιρία το είπε, κάτι έχει ακούσει, κάτι του είπαν να πει και το είπε, εκεί πέρα και γίναμε ρεζίλι. Έχουμε ξεφτιλιστεί, το καταλάβατε;».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το  κόμμα είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα, τα οποία δεν επικοινωνούν μεταξύ τους:

«Το πρώτο είναι το παλιό ΚΚΕ Εσωτερικού, το οποίο ήταν εξόχως ευρωπαϊκό κόμμα, άρα αυτοί δεν μπορούν να κάνουν πίσω, ούτε έχουν κανέναν λόγο να το κάνουν. Το δεύτερο είναι οι αναρχοαυτόνομοι, εξτρεμιστές, αγωνιστές και πάσης φύσεως μαχητές κάποιου είδους μετακομμουνιστικού ιδεώδους, που αυτοί είναι άνθρωποι που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, τους έβαλε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο Κοινοβούλιο και προφανώς δεν αισθάνονται άνετα μέσα στο Κοινοβούλιο και πρέπει να φύγουν, να πάνε εκεί που ανήκουν, δηλαδή με τα κοκτέιλ μολότοφ τους και τους άλλους συνεργάτες τους, στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης και του χωριού, μέχρι να τους συλλάβει κάποια αστυνομία, η οποία θα διαπιστώσει πως δεν εφαρμόζεται ο ένας ή ο άλλος νόμος. Το τρίτο είναι τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είναι πολλά, σχεδόν ο μισός ΣΥΡΙΖΑ. Η τρίτη ομάδα θα βρεθεί μετέωρη, ούτως ή άλλως δεν έχει σημασία, γιατί θα τους φτύσει ο κόσμος, μετά την αποστασία τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here