Πανούση και Ρουμπάτη καλεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

0
5

Την κλήση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη αποφάσισε η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες του κ. Πανούση για σχέσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου αν και αρχικά συμφώνησε για την αναγκαιότητα της εξέτασης της υπόθεσης,  στη συνέχεια επιχείρησε να την υποβαθμίσει και να παραπέμψει την κλήση των δύο προσώπων στο απώτερο μέλλον.

«Αρκεί που θα τους καλέσουμε. Δεν περιμένει η κοινωνία τι θα πει η επιτροπή μας για την υπόθεση. Είναι ήσυχη ότι την έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ. Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) εξήγησαν ότι πρέπει να οριστεί άμεσα η κλήση των κ.κ. Πανούση και Ρουμπάτη.

Στην αναγκαιότητα της άμεσης κλήσης των Πανούση – Ρουμπάτη συμφώνησε και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος. 

Υπό αυτά τα δεδομένα, πιθανότατα σήμερα ή αύριο τα μέλη της επιτροπής θα αποφασίσουν τον χρόνο κλήσης των δύο προσώπων, με την πλειοψηφία της επιτροπής να επιθυμεί να γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here