Πανούσης: Καμία σχέση με bullying το περιστατικό στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης

0
8

 

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε οποιοδήποτε συσχετισμό με σχολικό εκφοβισμό του τραγικού περιστατικού στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης με τη φονική επίθεση του 14χρονου στον συνομήλικο φίλο του.

Όπως τόνισε ο κ. Πανούσης πρόκειται για ένα ασυνήθιστο και «πρωτόγνωρο» για τα ελληνικά δεδομένα, έγκλημα και δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση με άλλα περιστατικά βίας, που απασχόλησαν τη δημοσιότητα, με θύματα παιδιά ή νεαρούς, όπως η περίπτωση του Β. Γιακουμάκη ή του ‘Αλεξ στη Βέροια, κ.ά.

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM 104,8, ο πρώην υπουργός επεσήμανε: «Καμία σχέση, οποιαδήποτε, μεταξύ μαθητών διένεξη, επιθετικότητα, τσαμπουκάς, ποιος έχει το πάνω χέρι, σφαλιάρα, ό,τι θέλετε, με το να πάρεις ένα κουζινομάχαιρο και να πας να κόψεις την καρωτίδα κάποιου, καμία σχέση» και πρόσθεσε:

«Θέλει μια ψυχική προδιάθεση, ότι μπορώ να το κάνω, θέλω να το κάνω και ταυτόχρονα ότι ξέρω να το κάνω… Εδώ έχουμε ένα παιδί, το οποίο έχει την ψυχική δύναμη και την τεχνική να κόψει την καρωτίδα ενός παιδιού. Τι σχέση έχει τώρα αυτό με τον εκφοβισμό το σχολικό; Καμία».

«Διότι εάν είσαι θύμα κυρίως φοβάσαι, το λες… αποφεύγεις, δε βγαίνεις, πώς να το πούμε με το δήμιο σου έξω… εάν είσαι δράστης δεν μπορεί να επικαλείσαι τη θυματοποίησή σου» πρόσθεσε.

Ερωτώμενος, για το ποια ποινική αντιμετώπιση προβλέπεται (σ.σ. δεν είχε ακόμη αποφασιστεί να αφεθεί ελεύθερος, υπό όρους, ο δράστης), ο κ. Πανούσης είπε, ότι προβλέπεται από το νόμο να εγκλειστεί σε ίδρυμα αγωγής, όχι με όρους φυλακής, αλλά πάντως έγκλειστος, με αναμορφωτικά μέτρα.

«Δεν είναι και το καλύτερο να πάει σε μια φυλακή για να είμαστε ειλικρινείς, δηλαδή εκεί θα τύχει μιας μεταχείρισης από άλλους έγκλειστους που δεν ξέρουμε ποιας μορφής θα είναι και ο ίδιος πόσο μπορεί να αντέξει, δε μπορεί να μείνει και ελεύθερος όμως, δηλαδή, με πολύ απαλά αναμορφωτικά, ή θεραπευτικά μέτρα. Τώρα θα δούμε στην πορεία και τι λέει η ανάκριση, κ.τ.λ.», είπε ο κ. Πανούσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here