Πανούσης: Σε λίγες ώρες τελειώνει η κατάληψη της Πρυτανείας

0
4

Βέβαιος ότι σε λίγες ώρες θα τελειώσει η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Συγκεκριμένα κ. Πανούσης, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για μονομαχία της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές και πως δεν θα τους γίνει η «χάρη» να ηρωοποιηθούν με μια σύγκρουση με τα ΜΑΤ.

Στο ερώτημα για το αν υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των καταλήψεων και των αντιεξουσιαστών, ο κ. Πανούσης απάντησε πως «δεν υπάρχει σύγκρουση με πρόσωπα», αλλά διαφωνία με ιδέες και απόψειςκαι ότι η στάση της κυβέρνησης δεν στέλνει μήνυμα αδυναμίας και ανοχής.

Τέλος, επέρριψε ευθύνες και στις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων καθώς, όπως είπε, δεν τολμούν να ανοίξουν κλειστές πόρτες αποθηκών οι οποίες καταγγέλλεται ότι λειτουργούν ως χώροι αποθήκευσης πυρομαχικών για τους εκάστοτε καταληψίες.

«Αν κάθε πρύτανης υποχωρεί, φοβούμενος την κατάληψη, δεν μπορούμε να βάλουμε την αστυνομία έξω από κάθε γραφείο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here