Πανούσης: Τιμώ το ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό

0
8

 

Τιμώ το ΣΥΡΙΖΑ και η κριτική που ασκώ, είναι κριτική στήριξης της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Δεν είναι κριτική εναντίον ανθρώπων ή προσώπων, δήλωσε το μεσημέρι εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε «τον ρόλο της Αστυνομίας, την εξαιρετική δουλειά που κάνει και στα θέματα της τρομοκρατίας και, γενικότερα, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε ό,τι αφορά στην δημόσια τάξη υπό όρους Δημοκρατίας».

Επίσης, τόνισε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα δεν αποτελεί ελληνικό πρόβλημα, αλλά αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, όπως άλλωστε η χώρα μας υλοποιεί στο ακέραιο τις δικές της υποχρεώσεις έναντι όλων.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε ότι την ώρα που η Ευρώπη μας πιέζει –με σκληρότητα κάποιες φορές– η Ελλάδα δείχνει ευρωπαϊκό πολιτισμό και ευρωπαϊκό ανθρωπισμό στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Η χώρα μας, πρόσθεσε, δίνει μαθήματα στην Ευρώπη με τον τρόπο που χειρίζεται τις ροές αυτές εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Πανούσης είπε ότι «του έθεσα και τους δικούς μου προβληματισμούς, σε σχέση με το τρίπτυχο Ευρώπη-Δημοκρατία-Αριστερά, που πρέπει να πηγαίνει μαζί. Μιλήσαμε για τα δικαιώματα, τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και των αστυνομικών».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here