Πανούσης: Τρεις φορές πήγα να παραιτηθώ αλλά ο Τσίπρας με σταμάτησε

0
3

 

«Τρεις φορές ετοιμάστηκα να φύγω. Ετοίμασα επιστολές αλλά δεν τις έστειλα ποτέ γιατί ερχόταν ο πρωθυπουργός και μου έλεγε ότι είναι μαζί μου», αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του .

«Όταν ζητούσα να δω τον Πρωθυπουργό αναρωτιόντουσαν όλοι γιατί το έκανα. Όταν πήρα το ελεύθερο έκανα κάποια πράγματα και μετά είπα ότι θα με κρίνει ο κόσμος» ανέφερε στα Παραπολιτικά Fm.

Eρωτηθείς γιατί το όνομά του δεν θα είναι στις εκλογικές λίστες εξήγησε πως η βασική του αρχή είναι να μην είναι υποψήφιος και διευκρίνισε : «Δεν έχει να κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε».

Ο ίδιος δεν δίστασε να ασκήσει την κριτική του στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι υπουργοί ήταν καλά παιδιά και έντιμα αλλά άπειρα. Ήταν στοχαστές και ακτιβιστές. Έτσι δεν κυβερνάς. Είχαν μια εσωτερική σχιζοφρένεια. Η το πιστεύεις και το εφαρμόζεις το πρόγραμμα ή δεν το πιστεύεις και πας σπίτι σου».

Κληθείς να απαντήσει αν θα συμμετείχε ξανά σε ένα κυβερνητικό σχήμα είπε: «Για να συμμετάσχω σε μια νέα κυβέρνηση Τσίπρα ή εθνικού σκοπού θα το συζητούσα, θα έθετα και τους όρους μου».

Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και ερωτηθείς αν ήταν λάθος επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είπε:

«Ήταν να γίνει υπουργός Δικαιοσύνης αλλά υπήρξαν αντιδράσεις και πρότεινε η ίδια την Προεδρία της Βουλής και μέσα στην βαβούρα έγινε δεκτό. Όποιος πάει να δείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από τους άλλους νομίζω ότι χάνεται σε αυτή την χώρα. Νομίζω θα καεί πολύ γρήγορα. Κατά τη γνώμη μου δεν θα παίξει κανέναν ρόλο».

Τέλος για την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε: «Το κόμμα Λαφαζάνη είναι συγκυριακό. Αν κάνει λάθη ο Τσιπρας τότε θα μπει στην Βουλή τώρα, αλλά μετά δεν θα ξαναμπεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here