Πάνω από 3 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη μέχρι το 2017 προβλέπει έκθεση της Ε.Ε

0
9

 

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα κύματα των μεταναστών προς την Ευρώπη δεν πρόκειται να σταματήσουν στο άμεσο μέλλον, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα τρία εκατομμύρια ψυχές μέχρι το 2017

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος αλλά και την διάρκεια του θέματος που έχει προκύψει με την Συριακή κρίση και τους πολέμους σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Οι εκτιμήσεις επαληθεύουν την έκθεση του ΟΗΕ για αφίξεις 5.000 μεταναστών ημερησίως για αρκετό ακόμα διάστημα, και παρά το γεγονός ότι ο χειμώνας που έρχεται στο Αιγαίο και τις άλλες περιοχές της Μεσογείου έχουν κάνει πολύ πιο δύσκολο το πέρασμα των μεταναστών προς την Ευρώπη.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όλοι αυτοί οι μετανάστες θα συνεισφέρουν στην αύξηση της ευρωπαϊκής οικονομίας κατά περίπου 0,3%, ενώ θα αυξήσουν και τον πληθυσμό της κατά 0,4%.

Ο πόλεμος στην Συρία και η κλιμάκωσή του δεν δίνουν αισιόδοξα μηνύματα για μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, κάτι που εκτός των άλλων επιπτώσεων αυξάνει την επιρροή των ευρωσκεπτικιστών και των ακροδεξιών απόψεων σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Περισσότεροι από 760.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από τις αρχές τους έτους ( 3.440 έχασαν τη ζωή τους κατά τη διέλευση) με κατεύθυνση την Ελλάδα και την Ιταλία, εγκαταλείποντας τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Ερυθραία, καθώς και περιοχές ενόπλων συγκρούσεων στην Αφρική.

Περισσότεροι από 608.000 έχουν φθάσει στην Ελλάδα και 142.200 στην Ιταλία. Και αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις δύο επόμενες χρονιές, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα να αντιμετωπιστούν σε μία Ευρώπη που δεν μπορεί να βρει έναν στοιχειώδη κοινό τόπο στο θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here