Πάνω από 100 οι νεκροί σε Πακιστάν και Αφγανιστάν από το σεισμό

0
7

Toυλάχιστον  100 είναι οι νεκροί από το σεισμό μεγέθους 7,5 Ρίχτερ που έπληξε το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και που έγινε αισθητός από τα Ιμαλάια ως την Ινδία. Το επίκεντρο καταχωρήθηκε στο Χίντου Κους του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με το μέχρι τώρα απολογισμό  από κυβερνητικές πηγές, τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν και 24 στο Αφγανιστάν.

O αριθμός των νεκρών μπορεί μάλιστα να αυξηθεί, καθώς στην περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί και δεν υπάρχει ενημέρωση. Στην επαρχία Τακχάρ του Αφγανιστάν 12 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, καθώς ποδοπατήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από το σχολείο τους την ώρα του σεισμού.

 

 

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ καταχώρησε το επίκεντρο κοντά στη βορειοδυτική πλευρά  του Αφγανιστάν, 254 χιλιόμετρα από την Καμπούλ, σε βάθος 213 χιλιομέτρων.

Στο βόρειο Πακιστάν τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στα νοσοκομεία ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής των επειγόντων περιστατικών στην περιοχή υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι  κάτω από τα ερείπια.

Πριν από δέκα χρόνια, ένας σεισμός μεγέθους 7,6 είχε προκαλέσει περίπου 75.000 θανάτους στο Αφγανιστάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here