Πάνω από 1.000 πρόσφυγες «εγκλωβισμένοι» στην Ειδομένη

0
10

 

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο μέχρι στιγμής στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη, μετά το κλείσιμο της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας – ΠΓΔΜ, πριν από δύο μέρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πρατήριο καυσίμων, όπου σταματούν τα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες για έλεγχο των υπηρεσιακών τους σημειωμάτων, αναμένουν ήδη εννέα οχήματα. Οι περίπου 500 επιβάτες θα ελεγχθούν από την αστυνομία και όσοι προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, θα μεταφερθούν στον καταυλισμό. Οι υπόλοιποι, με ναυλωμένο λεωφορείο, θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ στο ύψος της Ειδομένης, είναι κλειστή από το απόγευμα της Τρίτης, μετά από απόφαση της γειτονικής χώρας.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, οι αρχές της χώρας δεν επιτρέπουν τη διέλευση λόγω συμφόρησης στη διεθνή σιδηροδρομική γραμμή στη Σλοβενία, που προκλήθηκε από βλάβη τρένου. Από το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ σημείωναν ότι οι αρμόδιες αρχές της Σλοβενίας ενημέρωσαν για το πρόβλημα και ζήτησαν από τα Σκόπια να διακόψουν προσωρινά τη διέλευση προσφύγων μέχρι την αποκατάστασή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here