Παπαδημούλης: Μπορούμε να πετύχουμε ουσιαστικό κούρεμα χρέους και με άλλη μορφή

 

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει ένα ουσιαστικό κούρεμα του δημόσιου χρέους «και με άλλη μορφή» εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», εξήγησε ότι το «κούρεμα» θα μπορούσε να έχει τη μορφή μίας μεγάλης περιόδου χάριτος, με σταθεροποίηση και μείωση των επιτοκίων. Παράλληλα, έκανε λόγο και για μια πολύ μακρά περίοδος ωρίμανσης και αποπληρωμής του χρέους.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, η κυβέρνηση δεν περιμένει κανένα θαύμα, αφού «είναι ολοφάνερο ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο».

«Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει από την πρώτη στιγμή. Όταν το πρωτοείπαμε μας έλεγαν «απαγορεύεται και να το λέτε γιατί δεν είστε πατριώτες και δυσκολεύετε την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας». Η διαφορά τώρα, μετά από μερικούς μήνες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι όλοι ομολογούν ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτό», σχολίασε.
Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ακόμη ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να υπάρξουν επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ, όχι μόνο από κοινοτικά κονδύλια ή δημόσια, αλλά και από ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ είναι εξίσου δημοκρατικός και πιο συνεκτικός, αλλά πρέπει να γίνει ένα πιο μεγάλο και μαζικό κόμμα, πιο ανοιχτό στην κοινωνία και ουσιαστικά ενιαίο.

«Κατά τα άλλα δεν φοβάμαι, πιστεύω ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο ενωμένος, πολύ πιο ώριμος και όλοι οι βουλευτές του εκλέχθηκαν όχι απλώς με τη δέσμευση να τηρήσουν και να στηρίξουν τη συμφωνία, αλλά με πλήρη επίγνωση του τι καλείται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό τιμόνι: να εφαρμόσει τη συμφωνία που πέτυχε με τα συν της και τα πολλά πλην της όσο το δυνατόν καλύτερα και δικαιότερα», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η Νιόνιος λέει:

    Μα δεν ντρέπονται λιγάκι οι ψεύτες; Η επιμήκυνση της εξόφλησης του χρέους είναι κάτι που το έχουν δεχθεί οι δανειστές εδώ και δύο χρόνια μόνο που δεν αποφασίστηκε το πότε θα εφαρμοστεί κα με ποιες προϋποθέσεις. Ο Τσίπρας ήταν αυτός που το μόνο που δεχόταν ήταν το κούρεμα του χρέους. Τώρα κάνει πάλι μια κωλοτούμπα και κοροϊδεύοντάς μας ο Παπαδημούλης μας ανακοινώνει ως λύση αυτά που ήταν γνωστά από παλιά. Με τα ψέματά τους εξευτελίζουν την αριστερά καθημερινά οι ανίκανοι.


Αφήστε το σχόλιο σας

*