Παπαδημούλης σε Βέμπερ- Φέρχοφσταντ: Σταματήστε επιτέλους να επιτίθεστε στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

0
5

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με τις Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, που προστέθηκε εκτάκτως ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, τόνισε ότι η Ελλάδα σηκώνει με ανθρωπιά μεγάλο βάρος στο προσφυγικό, επειδή κάποιες ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα καταγγελτικός για τα 3 δισ. που θα λάβει η Τουρκία για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θέλετε αποτελέσματα, βάλτε τέλος στη μαφία της παράνομης διακίνησης ανθρώπων από την Τουρκία στην Ελλάδα. Οργανώστε την απευθείας μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αναλογικά«.

Και κατέληξε λέγοντας «Δεν έχουμε την τύχη να είμαστε ούτε η Ολλανδία, ούτε το Λουξεμβούργο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη:

«Κύριε Βέμπερ και κύριε Φέρχοφστααντ, σταματήστε επιτέλους να προσβάλλετε, να διαστρεβλώνετε και να επιτίθεστε στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό για να υπηρετήσετε πολιτικές σκοπιμότητες. Η χώρα μου σηκώνει με ανθρωπιά ένα μεγάλο βάρος στο προσφυγικό, γιατί βρίσκεται στα ευρωπαϊκά σύνορα και γιατί αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Η χώρα μου λέει ναι στην ευρωπαϊκή συνεργασία για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και για την προάσπιση της συνθήκης Σένγκεν, χωρίς παραβίαση των κανόνων εθνικής κυριαρχίας. Όπως ισχύει για κάθε κράτος-μέλος. Και ο κύριος Φέρχοφσταντ, που έχει υπάρξει και Πρωθυπουργός του Βελγίου, ας μας εξηγήσει πώς το Βέλγιο, που δεν έχει σύνορα με χώρες τέτοιες, έχει γίνει κέντρο δράσης τρομοκρατών.

Αν θέλετε αποτελέσματα, βάλτε τέλος στη μαφία της παράνομης διακίνησης ανθρώπων από την Τουρκία στην Ελλάδα. Οργανώστε την απευθείας μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αναλογικά. Δημιουργήστε ένα χερσαίο ευρωπαϊκό διάδρομο. Το κοινό πλαίσιο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είναι ένα θετικό βήμα, αλλά δεν είναι ευχολόγιο. Πρέπει να δημιουργηθούν ισχυροί μηχανισμοί ελέγχου και η Τουρκία να πάρει τα 3 δισ. μόνο αν υλοποιήσει πλήρως όλες της τις δεσμεύσεις.

Αυτό που θέλω να επισημάνω ακόμη μια φορά, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν θέλει να φυλάσσει τα ευρωπαϊκά σύνορα και τους όρους της Συνθήκης Σένγκεν, πρέπει να δώσει πρόσθετη τεχνική και οργανωτική βοήθεια, και χρήματα και στην Ελλάδα, που σηκώνει ένα μεγάλο βάρος στο προσφυγικό. Και το σηκώνει με ανθρωπιά και αλληλεγγύη γιατί εκεί μας έβαλε η ιστορία και η γεωγραφία. Δεν έχουμε την τύχη να είμαστε ούτε η Ολλανδία, ούτε το Λουξεμβούργο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here