Παπαδημούλης στη Χουριέτ: Η Τουρκία πρέπει να καταπολεμήσει το δίκτυο διακινητών

0
9

 

Άρθρο του Δημήτρη Παπαδημούλη, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» επισημαίνει την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι η Τουρκία οφείλει να κινηθεί με σεβασμό των διεθνών Συμβάσεων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και να καταπολεμήσει επιτέλους το δίκτυο των διακινητών. Όσο δεν προβαίνει στην υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων η συμφωνία χάνει την ισχύ της, αναφέρει .

Υπογραμμίζει ακόμα πως «σε αυτό το ευαίσθητο περιβάλλον, η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν προσπάθειες για την ανάπτυξη μιας ειλικρινούς συνεργασίας. Η συνεργασία αυτή μπορεί να είναι παραγωγική και αποτελεσματική από τη στιγμή που και οι δύο χώρες δείχνουν αλληλεγγύη και προσήλωση στην διαχείριση των τεράστιων προσφυγικών ροών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σεβόμενες τις αποφάσεις και αποφεύγοντας την ανάληψη μονομερών δράσεων.

Στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμφωνίας, η Ελλάδα θα συνεπικουρεί την Τουρκία στο ζήτημα των παράτυπων μεταναστών, και η Τουρκία από την πλευρά της θα πρέπει να τους προστατεύει βάσει των ευρωπαϊκών και διεθνών συνθηκών, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ενέργεια που δε θα σέβεται την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση, αναγνωρίζοντας πάντα ότι η παρούσα συμφωνία θα πρέπει να μελετηθεί εις βάθος, να παρακολουθείται η εφαρμογή της, και να βελτιωθεί», καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here