Παπαδημούλης: Ενέργεια ακραίου κυνισμού η πρόσληψη Μπαρόζο στην Goldman Sachs

0
5

 

Προκλητική χαρακτηρίζει την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως ακριβοπληρωμένου συμβούλου, στο διεθνή τραπεζικό οργανισμό Goldman Sachs, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ζήτησε από την Κομισιόν να τοποθετηθεί στο ζήτημα.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, πρόκειται για ενέργεια ακραίου κυνισμού που αποκαλύπτει τις αιμομικτικές σχέσεις ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και στα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα, ενώ υπογράμμισε, ότι, με βάση το άρθρο 245 του κανονισμού απαγορεύεται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μετά το τέλος της θητείας τους να αναλαμβάνουν πόστα που βρίσκονται σε σχέση με οργανισμούς και επιχειρήσεις που ήλεγχαν πριν από την αποχώρησή τους.

«Συμφέροντα και τράπεζες είναι ένας από τους λόγους, μαζί με την αποτυχία στην οικονομική πολιτική του μονεταρισμού, που κάνει την Ευρώπη να μην αρέσει και που τροφοδοτεί την ευρωάρνηση και τον ευρωσκεπτικισμό», είπε ο κ. Παπαδημούλης για τον διορισμό του κ. Μπαρόζο στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου και συμβούλου της Golldman Sachs και πρόσθεσε: «Περιμένω από την Κομισιόν να αντιδράσει σ’ αυτή την προκλητική πρόσληψη Μπαρόζο, διότι η σιωπή εδώ δεν είναι χρυσός, είναι συνενοχή».

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στο βρετανικό ζήτημα, τόνισε ότι θα πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες αποχώρησης από την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι όσο καθυστερεί να εφαρμοστεί το Brexit τόσο προστίθεται οικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα στους κόλπους της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here