Παπαδημούλης: Η ελληνική οικονομία εισέρχεται στο μονοπάτι της ανάπτυξης

0
4

 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτηρίζει «βήμα σταθερότητας και σημάδι πως η ελληνική οικονομία εισέρχεται στο μονοπάτι της ανάπτυξης μετά από έξι χρόνια ύφεσης» το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Επιπλέον, σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Südostschweiz επισημαίνει πως «επιπλέον καθυστέρηση (στη διαδικασία αξιολόγησης) θα μπορούσε να δημιουργήσει αστάθεια στον ευρωπαϊκό Νότο».

Ο κ. Παπαδημούλης ερωτηθείς για τον ρόλο του ΔΝΤ απαντά: «Όταν μιλάμε για επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, δεν συμφωνούμε με το ΔΝΤ. Οι θέσεις του σε αυτό το ζήτημα δείχνουν ανεύθυνη στάση. Όταν όμως μιλάμε για ελάφρυνση του χρέους, συμφωνούμε με τη θέση του ΔΝΤ. Και εδώ εκείνος που δημιουργεί προβλήματα είναι o Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε. Ωστόσο, και σε αυτό το ζήτημα βρήκαμε λύση, με ένα οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους».

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πλέον απομονωμένη. Από συνέβη αφενός γιατί από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε έτοιμοι και προχωρήσαμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος, αφετέρου γιατί υπάρχουν φωνές μέσα στην Ευρωζώνη που υποστηρίζουν τις θέσεις μας.

Στην Ευρώπη λαμβάνει χώρα μια αργή, σταδιακή αναθεώρηση των πραγμάτων: Η απομάκρυνση από τις δογματικές πολιτικές λιτότητας και η μετατόπιση προς την ανάπτυξη. Αυτό είναι καλό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», τονίζει ο Δ. Παπαδημούλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here