Παπαδημούλης: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αποτέλεσμα της ανικανότητας της Ευρώπης

0
7

 

«Η συμφωνία είναι προβληματική, με πολλά «γκρίζα σημεία«», τονίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο περιοδικό Humanité Dimanche αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Εκτιμά ότι «η Ευρώπη αναθέτει στην Τουρκία τον ρόλο του «εργολάβου», γνωρίζοντας ωστόσο τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών από το καθεστώς Ερντογάν-Νταβούτογλου. Όσο για την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη το φιάσκο με τη συμφωνία μετεγκατάστασης των προσφύγων, η συμφωνία με την Τουρκία αποτελεί ένα δύσκολο, αλλά δυστυχώς υποχρεωτικό συμβιβασμό».

Όπως σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της Ευρώπης να εφαρμόσει τις ίδιες τις αποφάσεις της«.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η προπαγάνδα της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των συνόρων, θα μας οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα και θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η αύξηση της συνεργασίας σε ζητήματα ασφάλειας μεταξύ των κρατών-μελών. Η Αριστερά οφείλει με κάθε τρόπο να προτείνει λύσεις που συνδυάζουν την ασφάλεια με μεγαλύτερη διακρατική συνεργασία, χωρίς να προσβάλλουν την δημοκρατία και την ελευθερία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here