Παπαδημούλης: Πρόωρες εκλογές θα προκαλέσουν αστάθεια και στην Ευρωζώνη

0
12

 

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες», ενώ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπαίνουν σε μια κρίσιμη φάση.

Επιπλέον ανέφερε πως ελπίζει «σε μία πιο κριτική στάση του Βερολίνου απέναντι στο ΔΝΤ» όταν ρωτήθηκε εάν θα βρεθεί λύση, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πρόσθετα μέτρα.

«Δεν ήταν πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά κάποιοι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας επέμεναν. Ονειρεύομαι και ανυπομονώ για την ημέρα όπου η ΕΕ θα μπορεί να λύνει από μόνη της τα προβλήματά της, χωρίς να χρειάζεται εξωτερική βοήθεια» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν «μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «το σενάριο των πρόωρων εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ότι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, δεν θα προκαλέσουν αστάθεια μόνο στη χώρα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση, η ΕΕ έχει ήδη πολλά σημαντικά προβλήματα να λύσει, όπως είναι το προσφυγικό, η αναιμική ανάπτυξη, η τρομοκρατία, το επίμαχο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος ή εμπρηστής θα έπαιζε με τη φωτιά στην παρούσα φάση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here