Παπαδημούλης: Ρήξη ίσον καταστροφή για τη χώρα & την Αριστερά

1
9

Κόντρα στις φωνές για ρήξη με τους δανειστές κινήθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στην κεντρική επιτροπή του Σύριζα, κάνοντας μια βαθιά ρεαλιστική ομιλία.

Ως αντιπρόεδρος του ευρωπαικού Κοινοβουλίου -και άρα γνώστης, των αληθινών συσχετισμών- χαρακτήρισε «καταστροφική» ενδεχόμενη ρήξη, επισήμανε ότι θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση, υπογραμμίζοντας ότι και η Αριστερά θα βρεθεί 50 χρόνια πίσω, σε μια τέτοια περίπτωση.

«Ο Σύριζα πήρε αυτά τα ποσοστά και ο Τσίπρας έχει αυτή την απήχηση, επειδή επιδιώκουν λύση εντός του ευρώ, όχι ρήξη χρεοκοπία και δραχμή. Οι επιλογές είναι δυο, δύσκολος συμβιβασμός ρήξη και χρεοκοπία», είπε.

«Η χρεοκοπία είναι η πιο αντιλαϊκή επιλογή. Θα πλήξει βάναυσα τη χώρα και ιδιαίτερα τα φτωχά και μεσαία στρώματα. Είναι αντίθετη με το πρόγραμμά μας και τη λαϊκή εντολή. Θα οδηγήσει την Αριστερά 50 χρόνια πίσω.

Η πρόταση είναι λύση με τους έξω, ρήξη με τη συστημική παθογένεια μέσα. Να έχουμε ειλικρίνια μεταξύ μας και με τον κόσμο. ΟΙ προεκλογικές μας υποσχέσεις ήταν περισσότερες από όσα μπορούμε να κάνουμε».

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ταρατατζούμ -τατζούμ- τατζούμ…..
    Γιατί νομίζετε η ελληνική αριστερά βρίσκονταν μια ζωή στο 4%; Πάντα ήταν και είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι επικίνδυνοι να διαχειριστούν μόνοι τα δύσκολα προβλήματα της χώρας. Ο άκρατος λαϊκισμός τους τυφλώνει.Τίποτε άλλο δε μας μένει από κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Διαφορετικά μας οδηγούν σε μεγάλη καταστροφή;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here