Παπαγγελόπουλος: Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη έχουν τελειώσει προ πολλού

0
3

 

«Η κυβέρνηση θα είναι για καιρό εδώ. Κάποιοι άλλοι θα αναχωρούν προς φορολογικούς παραδείσους για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. Όπως δηλώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος, δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής για τον χρόνο που ίσχυσε η διάταξη για τις offshore και επιτίθεται στη ΝΔ για τη στάση της στη Βουλή κατά τη ψήφιση της διάταξης.

«Αυτοί που έχασαν και έπεσαν στον λάκκο που έσκαψαν, ήταν όσοι από την αντιπολίτευση έσκιζαν τα ιμάτιά τους επί τέσσερις ημέρες και αποχώρησαν τρέχοντας από την αίθουσα, γιατί δεν άντεχαν να ακούσουν τα ονόματα Παπασταύρου, τις λίστες Παναμά, Λαγκάρντ, Μπόργιανς και όπου αλλού βρίσκονται τα στελέχη τους. Άλλωστε είχαν και μια προθεσμία 60 ημερών….Μάλλον γι’ αυτό έφυγαν τρέχοντας από την αίθουσα, για να προλάβουν…«.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει ότι «οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη έχουν τελειώσει προ πολλού. Η μόνη παρέμβαση που γίνεται είναι ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς νιώθουν την ηθική υποστήριξη του υπουργείου για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που δεν τους άφηναν τόσα χρόνια. Η δικαιοσύνη αναπνέει και δίνει αποτελέσματα και είναι μετρήσιμα. Οι ένοχοι περνούν το κατώφλι του εισαγγελέα. Αυτό κάποιους τούς ενοχλεί και μιλούν για παρεμβάσεις«.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός εκτιμά ότι η διάταξη για τις off shore δεν θα πέσει στα δικαστήρια και τονίζει: «Η διάταξη, η οποία τροποποιήθηκε, αφορά μια ειδική κατηγοριά ανθρώπων. Τους πολιτικούς. Συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον και γι’ αυτό θεωρούμε ότι δεν θα πέσει στα δικαστήρια. Ωστόσο, αν κάποιος υπουργός ή αιρετός βρεθεί να έχει εταιρεία στο εξωτερικό, μετά το συγκεκριμένο νομοθέτημα, και αναζητήσει σωτηρία στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε ποιό κόμμα ανήκει και τι δηλώσεις έχει κάνει αυτές τις ημέρες περί ηθικής«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here