Παπαχελάς: Δημοψήφισμα για να εγκριθεί η συμφωνία, ίσως είναι η τελική λύση

0
5

Νέο δημοψήφισμα με ερώτημα αν ο λαός εγκρίνει ή όχι τη συμφωνία, προτείνει ο Αλέξης Παπαχελάς, ώστε να αναλάβουν την ευθύνη οι Έλληνες και να μην μπορεί να έρθει κάποιος άλλος σε 6 ή 8 μήνες και λέει ότι δεν την αναγνωρίζει.

Ο διευθυντής της Καθημερινής υπογράμμισε στην εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου ότι η χώρα έχει υποστεί «οικονομικό ολοκαύτωμα», το τελευταίο διάστημα, και επισήμανε ότι τα «γεράκια» της Ευρώπης με αρχηγό τον Σόιμπλε και «χρήσιμους ηλίθιους» όπως τον Βαρουφάκη στο εσωτερικό, ήταν έτοιμα να μας πετάξουν έξω από το ευρώ.

«Μετά από όλα αυτά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μπορεί τώρα ο Τσίπρας να γίνει Λούλα και όχι Τσάβες; Στην περίπτωση αυτή η χώρα θα «πετάει» μετά από ενάμισυ χρόνο, αλλά πρέπει όλοι να κάνουμε όσα δεν κάνουμε για να μη χαλάσουμε τη βολή μας. Όσοι έχουν χρήματα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη». είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν μπορεί ο ίδιος να κάνει αυτό που αποφασίστηκε. Αν μπορεί να μεταλλαχθεί σε ηγέτη της Κεντροαριστεράς. Ήδη ξεπέρασε τον εαυτό του. Η όψη του μετά τη Σύνοδο έδειχνε σαν να αποχαιρετά κάτι. Τι ήταν αυτό; Αποχαιρέτισε τον επαναστάτη Αλέξη ή την εξουσία; Πάει κόντρα στις πεποιθήσεις του όλο αυτό που αποφασίστηκε, μπορεί άραγε να το πάρει αλλιώς»;

Ο Αλέξης Παπαχελάς τόνισε ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε στο δημοψήφισμα ενώ είχε ήδη καταλάβει ότι δεν τον «έπαιρνε» άλλο. «Τι θα κάνει τώρα; Θα πάει σε εκλογές σε ενάμισυ μήνα»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here