Παπανδρέου: Σώρρα είχαμε και το 2010- Ήταν οι Σαμαράς, Καμμένος, Τσίπρας

Tα πυρά του κατά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕλ εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μόλις λίγες ημέρες μετά την ένταξή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Μιλώντας σε στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ο πρώην πρωθυπουργός παρομοίωσε τους κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα με τον Αρτέμη Σώρρα που υπόσχεται ότι έχει κάπου κρυμμένα 600 δισ. ευρώ και ότι κέρδισε άλλα 2,5 τρισ. επειδή… πούλησε διαστημική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στις ΗΠΑ.

«Σώρρα είχαμε και το 2010 και το 2011 και το 2012. Μόνο που τότε τον έλεγαν Σαμαρά, Καμμένο και Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης:
«Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί σήμερα ο Ελληνικός λαός και ειδικότερα η νέοι άνθρωποι αισθάνονται απογοητευμένοι αν όχι προδομένοι. Οι αντίπαλοι κατάφεραν να ρίξουν το βάρος της κρίσης σε μας υποσχόμενοι Ζάππεια και Προγράμματα Θεσσαλονίκης. Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς – ήρθε νέα απογοήτευση.

Και στη συνέχεια ο Τσίπρας, παραπλανώντας τους νέους. Πολλές προσδοκίες. Μίλαγε για το καινούργιο, γιατί δεν είχε μπλέξει με την εξουσία. Αναρωτήθηκαν, κάτι διαφορετικό δεν θα κάνει; Και φέρνει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, χωρίς καν να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα της χώρας».

Σε ό,τι αφορά στην «ανίερη συμμαχία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά:

Μαζί το 2010 ύψωσαν την αντιμνημονιακή σημαία για μικροκομματικό συμφέρον. Μαζί καταδίκασαν την Ελλάδα σε μια δεκαετία – όπως πάει, εξάρτησης, εποπτείας και επαιτείας.

Η χώρα, δυστυχώς, δεν διαθέτει αριστερή κυβέρνηση. Η χώρα έχει κυβέρνηση υπερασπιστών του καραμανλικού εφιάλτη. Κυβέρνηση Καραμανλή. Παράδοση άνευ όρων στους εμπρηστές που κατέκαψαν τη χώρα και μετά δραπέτευσαν.

Μεγάλο τμήμα της ΝΔ έχει εξελιχθεί στο βασικότερο εταίρο της σημερινής κυβέρνησης, με αντάλλαγμα ακριβώς αυτό το ξέπλυμα του καραμανλικού εφιάλτη.

Κοινός στόχος της ανίερης συμμαχίας είναι η απαξίωση της προσφοράς της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Αλλά ειδικότερα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2009-2011. Η κυβέρνηση που σταμάτησε το πάρτι – ένα πάρτι για το οποίο δαπανήθηκαν περισσότερα από 150 δισ. Ευρώ, με αποτέλεσμα να υπερδιπλασιαστεί το χρέος της χώρας. Ένα πάρτι στο οποίο συμμετείχε σύσσωμο το πελατειακό σύστημα της χώρας, το ίδιο σύστημα που στήριξε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ο βασικότερος εχθρός τους δεν είναι πρόσωπα, δεν είναι κόμματα, είναι η αλήθεια. Με αυτήν έχουν πρόβλημα, αυτήν επιχειρούν να αλλοιώσουν. Το «ντηλ» βγάζει μάτια. Το βρώμικο 2016 κάνει το βρώμικο 1989 να μοιάζει νηπιαγωγείο» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code