Πάπας Φραγκίσκος: Η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει εμμονή με την εξουσία

0
3
Pope Francis shows a thumbs-up sign as he arrives to lead his Wednesday general audience in Saint Peter's Square at the Vatican June 5, 2013. REUTERS/Max Rossi (VATICAN - Tags: RELIGION)

Περί κρουσμάτων εμμονής με την εξουσία που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην εκκλησία, έκανε λόγο στο κήρυγμά του στη βασιλική εκκλησία της Φλωρεντίας, Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει την έμμονη ιδέα της εξουσίας», τόνισε χαρακτηριστικά ενώπιον εκατοντάδων μελών της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας.

«Η ανθρωπότητα για τον χριστιανό σημαίνει να είσαι πάντα προτεταμένος προς τους άλλους, δεν συνάδει με τον ναρκισσισμό και δεν χαρακτηρίζεται από αυτοαναφορές», πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

Επισκεπτόμενος την πόλη του Πράτο, στην περιφέρεια της Τοσκάνης, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την «τραγωδία της εκμετάλλευσης της εργασίας», αναφερόμενος στον άδικο χαμό επτά κινέζων μεταναστών, οι οποίοι εργάζονταν σε βιοτεχνία που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά πριν από δυο χρόνια.

«Η ζωή κάθε ανθρώπινης κοινότητας απαιτεί να καταπολεμηθεί σε βάθος ο καρκίνος της διαφθοράς, ο καρκίνος της ανθρώπινης και εργασιακής εκμετάλλευσης, το δηλητήριο της παρανομίας. Δεν πρέπει να κουραστούμε ποτέ να παλεύουμε για την αλήθεια και την δικαιοσύνη», τόνισε με έμφαση ο Αργεντινός πάπας, μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες του Πράτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here