Πάπας Φραγκίσκος: Να ζητήσουμε συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους

 

«Πιστεύω ότι η Εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κατά την πτήση επιστροφής από το Γιερεβάν προς την Ρώμη.

Πιο αναλυτικά, ο Πάπας τόνισε: «Πιστεύω πως η Εκκλησία όχι μόνο πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους, αλλά και από τους φτωχούς, από τις γυναίκες που ήταν θύματα βιασμού, από τα παιδιά τα οποία τυχαίνουν εκμετάλλευσης στην εργασία και επειδή ευλόγησε τόσα όπλα».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στη σχέση της Εκκλησίας με τους ομοφυλόφιλους, πρόσθεσε: «Το είπα κατά το πρώτο μου ταξίδι και το επαναλαμβάνω. Επαναλαμβάνω, μάλλον, την Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας: οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να είναι θύματα διακρίσεων, πρέπει να τους σεβόμαστε, μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με την ποιμαντική μας δράση.

Μπορεί να καταδικασθεί κάποια προσβλητική προς τους άλλους παρέμβαση. Αλλά το θέμα είναι ότι έναν τέτοιον άνθρωπο, ο οποίος έχει καλή θέληση και αναζητεί τον Θεό, ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε;».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*