Παππάς: Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές

0
9

 

Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το βράδυ της Τετάρτης, ενώ αναφερόμενος στα ασφαλιστικό, στάθηκε στην ανάγκη «να περάσουμε σε ένα σύστημα ενιαίων κανόνων».

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για στρεβλώσεις και αδικίες στο ισχύον σύστημα, οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν.

Όπως ανέφερε, δεν έχουν υποβάλει λεπτομερή κριτική για το ασφαλιστικό οι θεσμοί, ενώ τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει ένσταση για τον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης.

Τα περί συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας θα συζητηθούν αύριο στη Βουλή, σημείωσε αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να διαμορφώσει μία βιώσιμη αγορά στα ΜΜΕ.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι τα κανάλια σήμερα δεν έχουν άδειες και έκανε λόγο για «μη βιώσιμα σχήματα με όρους αγοράς», τονίζοντας ότι δυσκολεύονται να παράγουν πρωτογενές προϊόν. Επανέλαβε επίσης ότι θα γίνει διαγωνισμός για τέσσερις άδειες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δάνεια των τηλεοπτικών καναλιών, εξηγώντας ότι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, ενώ ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι η αγορά δεν δίνει λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας των καναλιών.
Ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε από τα ΜΜΕ «να μην επιχειρούν να βγάλουν μπροστά τους εργαζόμενους ως δικαιολογία» και έκανε λόγο για σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση. «Κριτική σχετικά με την μεταρρύθμιση για τα κανάλια δεχθήκαμε από τους ιδιοκτήτες όχι από τους εργαζόμενους«, διευκρίνισε.
Καταλόγισε επίσης στη Νέα Δημοκρατία ότι βρίσκει προφάσεις για να μη γίνει διαγωνισμός και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τα περιθώρια διαλόγου

Ερωτηθείς για πιθανή αύξηση της ανεργίας στον χώρο των ΜΜΕ, από ενδεχόμενο κλείσιμο καναλιών, εξήγησε ότι μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις.

«Δεν καταλαβαίνω ενώ ο ισχύων νόμος προβλέπει διαγωνισμό αυτός έχει καθυστερήσει τόσο πολύ. Προφανώς ο εξορθολογισμός κάποιους ενοχλεί» σχολίασε εν συνεχεία και πρόσθεσε ότι «υπάρχει κανάλι που κοιμήθηκε με περιφερειακή άδεια και ξύπνησε με εθνική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here