Παππάς: Εάν δεν συναινέσει η ΝΔ για το ΕΣΡ, κάνει «αβάντα» στο τηλεοπτικό χάος

0
4

 

 

«Αν συναινέσει η ΝΔ, η Βουλή θα αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Διαφορετικά η κυβέρνηση θα φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας με δημοσιογράφους, λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλή επί της τροπολογίας για το ΕΣΡ.

Ο κ. Παππάς κάλεσε την Ν.Δ. να συναινέσει στην τροπολογία, ενώ επεσήμανε ότι με την ως τώρα στάση της «κωλυσιεργεί» και υπενθυμίζει ότι την υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού που απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Παππάς η Ν.Δ. υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι «η αγορά χωράει άπειρα κανάλια».

Συνεχίζοντας την κριτική του ο υπουργός Επικρατείας κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των αδειών.

Την καλεί δε να αποδείξει ότι «δεν παίζει το παιχνίδι συγκεκριμένων συμφερόντων».

«Εάν παρόλη την κίνηση καλής θέλησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς» λέει ο κ. Παππάς.

Υπέρ ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι ‘Έλληνες- Καταψηφίζουν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων
Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την τροπολογία για το ΕΣΡ, όπως προκύπτει από την διεξαγόμενη ψηφοφορία, παρέχοντας πιο άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση. Αντίθετα η Ένωση Κεντρώων, που είχε ταχθεί υπέρ χθες στην Επιτροπή, καταψηφίζει.

Συνολικά υπέρ ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι ‘Έλληνες. Καταψηφίζουν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Παρών ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here