Παππάς: Έτοιμη η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα

0
2

 

H Agence Europe επικαλούμενη διάλογο που είχε στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης ο υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς, τονίζει πως προκειμένου να ξεκινήσει μία συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, ο Έλληνας υπουργός θα επιθυμούσε να ληφθούν υπόψη τα διδάγματα από την υλοποίηση των δύο σχεδίων διάσωσης της Ελλάδας, θεωρώντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτά στέφθηκαν με επιτυχία και διατυπώνοντας την πεποίθησή του ότι το μέγεθος της δημοσιονομικής εξυγίανσης ήταν λάθος.

Από οικονομική άποψη, ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα αναφορικά με την οικονομική κρίση, δεδομένης μιας τουριστικής περιόδου που φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετική, ενώ, παράλληλα, υπογράμμισε ότι η προβολή που δόθηκε στα πιθανά μέτρα αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους αποτέλεσε μία ένεση εμπιστοσύνης, παρόλο που οι επίσημες αποφάσεις για το εν λόγω ζήτημα αναμένονται το 2018. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, αναφέρει το δημοσίευμα, αν είχε εφαρμοστεί το κριτήριο εξυπηρέτησης του χρέους κάτω από το 15% του ΑΕΠ μεταξύ 2011 και 2014, η Αθήνα θα είχε εξοικονομήσει 27 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά, τέλος, στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο Ν. Παππάς διαβεβαίωσε ότι δεν θα καθυστερήσει, επικαλούμενος μάλιστα και συζητήσεις την ίδια μέρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η ΕΚΤ θα είναι σύντομα σε θέση να αποδεχθεί εκ νέου τους τίτλους του ελληνικού χρέους ως εγγύηση στις απαιτήσεις ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here