Παππάς: Εθισμένοι στην εξουσία με «παρά φύσιν» μεθόδους όσοι επιθυμούν οικουμενική

0
3

 

«Τα σενάρια της οικουμενικής τα διατηρούν στο τραπέζι προφανώς μόνον όσοι έχουν ευσεβείς πόθους να επιστρέψουν στις καρέκλες της εξουσίας -στις οποίες είναι εθισμένοι- με «παρά φύσιν» μεθόδους, ενώ ο λαός τους έδειξε την πόρτα της εξόδου», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ισχυρή κι έτσι θα παραμείνει» τονίζει.

«Ο τόπος έχει κυβέρνηση που κατάφερε να μηδενίσει τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε στην ανάπτυξη η επιβολή της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας», «η χώρα στραθεροποιείται, η ύφεση εκμηδενίζεται, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν, η δόση έρχεται κανονικά και οι ρυθμίσεις ψηφίζονται τις πρώτες βδομάδες του Ιανουαρίου», επισημαίνει ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος σε δημοσκοπήσεις που δείχνουν κοινωνική δυσαρέσκεια και μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας λέει πως «κρατάει μικρό καλάθι» σε σχέση με τη δυνατότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώνουν τάσεις, καθώς όπως τονίζει «η πρόσφατη εμπειρία μας το επιβάλλει».

Σημειώνει ότι η κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά από τον κόσμο για τα μέτρα που έχει πάρει και θα συνεχίσει να παίρνει, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, την προστασία της πρώτης κατοικίας για το 60% των δανειοληπτών, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Κρίνεται από όλα αυτά που για κάποιους άλλους ήταν δήθεν «μονομερείς ενέργειες», κρίνεται και από τη συμφωνία που έφερε και από τις τελικές ρυθμίσεις της συμφωνίας» συμπληρώνει, τονίζοντας πως «όσοι καταστροφολογούν θα έρθουν αντιμέτωποι με μια ραγδαία μείωση της αξιοπιστίας τους».

Κάνει λόγο «τρομοκρατικά και ανύπαρκτα ρεπορτάζ», που μιλούν για απαίτηση των δανειστών για νέα δημοσιονομικά μέτρα, και τάσσεται κατά της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας πως «η Ευρώπη έχει κάθε δυνατότητα να χειριστεί τα του οίκου της», ενώ επισημαίνει ότι δεν είναι μόνο το ΔΝΤ υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους. «Είναι κοινός τόπος ότι οι σκληρές και άκαμπτες απαιτήσεις του Ταμείου όχι μόνο δεν φέρνουν λύση σε κανένα πρόβλημα, αλλά εξωθούν τα πράγματα σε εκρηκτικά κοινωνικά, αλλά και οικονομικά αδιέξοδα», συμπληρώνει.

Ειδικότερα για τη συμφωνία για το χρέος σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να «αναγνωρίζεται διεθνώς η απόλυτη ανάγκη να κινηθούμε προς ελάφρυνση των βαρών της Ελλάδας. Δεν αναγνωρίζεται μόνο από το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, αλλά και από την Ευρώπη, τις Βρυξέλες και την ίδια τη Γερμανία», αναφέρει και επισημαίνει ότι η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ «έχει μιλήσει για μια νέα μακρά περίοδο χάριτος, με χαμηλά επιτόκια που ισοδυναμεί με απομείωση τους χρέους, με ελάφρυνση των βαρών που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ο ελληνικός λαός και -τελικά- με λιγότερα μέτρα και περισσότερες παρεμβάσεις ανακούφισης των αδυνάμων».

Στο ερώτημα δε «αν μπορεί η ελάφρυνση να γίνεται με …δόσεις, αναλόγως της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων», απαντά πως «θεωρώ ότι οι θετικές επιδόσεις της οικονομίας και η πανθομολογούμενη ανάγκη για οριστική επίλυση δεν θα οδηγήσουν εκεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here