Ν. Παππάς: Για το ΔΝΤ τα νούμερα δε βγαίνουν ποτέ – Κοντά στο ορθόδοξο Πάσχα η συμφωνία

0
7

 

Πριν ή ελάχιστα μετά το ορθόδοξο Πάσχα θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και η εκταμίευση της επόμενης δόσης, υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Bloomberg.

Στο κυριακάτικο δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου με τίτλο «Η Ελλάδα «δείχνει» το ΔΝΤ για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες» ο υπουργός Επικρατείας καταλόγισε πλήρως την ευθύνη στο ΔΝΤ για την κωλυσιεργία.

Όπως είπε «με την Κομισιόν έχουμε σχεδόν ταυτόσημες θέσεις και αυτό που πρέπει να γίνει τις επόμενες ώρες είναι να μετατρέψουμε το «σχεδόν ταυτόσημες» σε «ταυτόσημες»», προσθέτοντας ότι οι εναπομείνασες διαφωνίες εστιάζονται στα «κόκκινα δάνεια», ενώ οι θέσεις είναι πολύ πιο κοντά στο ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των εισοδημάτων.

Σε ερώτηση για τη θέση του ΔΝΤ περί ελάφρυνσης του χρέους, η οποία συμπίπτει με το σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ο Νίκος Παππάς είπε ότι το Ταμείο συνοδεύει την τοποθέτησή του για το χρέος με επιπλέον σκληρά μέτρα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη Συμφωνία του Ιουλίου και τα οποία θα λειτουργούσαν καταστρεπτικά για την ελληνική οικονομία, ενώ σημείωσε ότι το χρέος που το ΔΝΤ ζητά να ελαφρυνθεί δεν του ανήκει καν.

«Είναι σα να μας ζητούν να πηδήξουμε από τον 5ο όροφο και να μας υπόσχονται ότι… κάποιος άλλος θα μας πάρει παγωτό», είπε ενώ επισήμανε ότι «το ΔΝΤ λέει διαρκώς ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα- αλλά τα νούμερα του ΔΝΤ σχεδόν ποτέ δεν βγαίνουν». «Δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για τα στοιχεία, όχι απλά για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνουν, αλλά και για το σημείο εκκίνησης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here