Παππάς-Κοτζιάς: Ο Βαρουφάκης ήθελε να συνεχίσουμε με τις συμφωνίες Σαμαρά (BINTEO)

0
8

 

Αναφερόμενος στον ένα χρόνο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Μία ημερομηνία σταθμός ήταν η υπογραφή της συμφωνίας στις 20 Φεβρουαρίου. Εκεί φτάσαμε με πολλές δυσκολίες γιατί είχαμε πιέσεις στο Eurogroup που προηγήθηκε να συνεχίσουμε με την ολοκλήρωση των υπογεγραμμένων από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ήταν από τις πρώτες πολύ σοβαρές δοκιμασίες».

Ο κ. Παππάς θέλοντας να δώσει διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα πρόσθεσε: «Ήταν μία πολύ φρέσκια κυβέρνηση και υπήρχαν εισηγήσεις από το οικονομικό επιτελείο και τον (τότε) υπουργό Οικονομικών να υπογράψουμε τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος. Νομίζω θα ήταν μία οδυνηρή επιλογή την οποία ευτυχώς αποφύγαμε και φτάσαμε στην επέκταση εκείνης της συμφωνίας».

Επίσης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε επίσης πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επέμενε να συνεχιστούν τα συμφωνηθέντα από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν ήθελε να χρεωθεί μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.

Τέλος σε ερώτηση που έγινε στον υπουργό Επικρατείας για το αν έχει μετανιώσει για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, απάντησε: «όχι, το δημοψήφισμα ήταν απαραίτητο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here