Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης

0
14

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της αριστεράς είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει ότι «μένει να ξεκαθαριστεί αν θέλει να οριοθετηθεί από την τακτική των τελευταίων ετών της ταύτισης με την ακραία φιλελεύθερη Δεξιά».

Μάλιστα τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοπόρα δύναμη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Ευρωομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο», επισημαίνοντας ότι «θέλει να επηρεάζει και τους όμορους πολιτικούς χώρους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

«Θα ήταν ευχής έργον αν η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έβαζε τέλος σε αυτό που εδώ και δύο δεκαετίες εύστοχα έχουμε ονομάσει νεοφιλελεύθερη συναίνεση. Τη συναίνεση που αποτυπώθηκε στις συνθήκες της ΕΕ και εφαρμόστηκε από μεγάλους συνασπισμούς συνεργασίας με τη Δεξιά, γέννησε την κρίση και έφτιαξε ένα ατελές θεσμικό πλαίσιο στην Ευρώπη».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «η αίσθηση του κόσμου είναι ότι μας δίνει το δεύτερο μισό της πρώτης ευκαιρίας», και υπογραμμίζει ότι εκτιμήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι «μπορέσαμε να εφαρμόσουμε κομμάτια του προγράμματός μας, που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση και τη στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη ρύθμιση των δόσεων και την αποποινικοποίηση των οφειλών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here